Pateuri cu Ciuperci



PATEURI CU CIUPERCI


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- mentă pisată
- 1 lingură de smîntînă


Mod de preparare

Se cerne făina, se adîncește în mijlocul castroului atît cît este
necesar să încapă smîntîna și jumătate din cantitatea de
margarină, topită pe foc moale.
Se adaugă un praf de sare, ouăle întregi și se frămîntă un aluat
tare care se lasă să se odihnească la rece o oră.
Se scoate și se unge cu jumătate din margarina rămasă, se frămîntă
la rece un sfert de oră, și se ține din nou aluatul la rece o oră.
Se repetă operația, după care se împarte aluatul în patru și se întind
foi groase de 1 cm, pe care se pune umplutura de ciuperci.
Umplutura se pregătește din ciupercile curățate și spălate în mai
multe ape reci, tăiate mărunt și călite în ulei fierbinte, împreună
cu ceapa tocată mărunt.
Cînd amestecul nu mai are sos, iar ceapa a devenit sticloasă, se lasă
să se răcească, se sărează și se piperează după gust, se parfumează
cu mentă pisată mărunt și se adaugă gălbenușul.
Amestecul se subțiază cu o lingură  sau două de smîntînă.
Bucățile de aluat cu umplutură se rulează pe lungul foilor, se pun
pe rînd în tava neunsă, se taie felii groase, care se ung cu albușul
bătut spumă.
Se introduc în cuptorul fierbinte și se coc la foc potrivit pînă se
rumenesc ușor.
Pateurile cu ciuperci sînt picante și se servesc cu bere, must dulce
sau vin nou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.