Pateuri cu Carne



PATEURI CU CARNE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g de untură proaspătă
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de vin alb
- sare
- 2 gălbenușuri
- 300 g de făină

Pentru umplutură

- 250 g carne slabă
- 2 cepe
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- mentă pisată


Mod de preparare

Se cerne făina și se împarte în două : 100 g se frămîntă cu untura
și un praf de sare, apoi se lasă la rece.
Făina rămasă se pune într-un castron adînc, se adaugă vinul, se
face o pastă moale, care se amestecă cu smîntîna și două gălbenușuri,
apoi se frămîntă bine un aluat din care se întinde o foaie groasă
și se lasă pe planșetă.
Se scoate aluatul cu untură de la rece, se întinde foaie și se așază
peste cealaltă.
Cele două foi se strîng una peste alta și se pun la rece pentru o oră.
Se frămîntă din nou un sfert de oră, se lasă să se odihnească la rece
încă o oră, după care se fac pateurile.
Se pregătește umplutura astfel : carnea se dă prin mașina de tocat,
se pune într-o cratiță emailată cu ceapa tocată și cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se călește pe foc mic pînă cînd scade zeama de carne de
tot, apoi se răcește amestecul, se adaugă un ou întreg și se sărează.
Se piperează după gust și se parfumează cu mentă pisată, se
omogenizează și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm
și se pune umplutura pe fiecare foaie.
Se rulează, se taie în tavă bucăți care să arate ca pateurile, se ung
bucățile cu albuș bătut și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc calde, dar și reci, alături de must
dulce, vin fiert sau bere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.