Pateuri cu Brînză în Amestec



PATEURI CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină

Pentru umplutură

- 200 g brînză de vaci
- 100 g cașcaval
- 1 gălbenuș
- coajă de lămîie
- chimen


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca în rețeta anterioară și se lasă la rece cîteva ore.
Se pregătește umplutura din brînză de vaci în amestec cu cașcavalul
dat pe răzătoare, gălbenușul, coaja rasă de lămîie și chimen pisat mărunt.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm, se
 pune umplutură pe fiecare foaie de aluat și se rulează pe lung.
Rulourile obținute se pun pe o tavă neunsă, se taie bucăți cu latura de
3 - 4 cm, se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se scot cînd s-au rumenit ușor, se servesc calde, cu bere sau must de mere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.