Cornulețe cu Untură



CORNULEȚE DE UNTURĂ

Ingrediente

- 170 g untură
- 1 ceșcuță de lapte clocotit
- sare
- 300 g făină
- drojdie de bere cît o nucă
- coajă de lămîie
- magium de prune
- 1 lingură de rom


Mod de preparare


Se cerne făina, se face o adîncitură în ea, se adaugă
laptele clocotit, sare, coajă de lămîie și untura
topită și drojdia de bere.
Se frămîntă aluatul un sfert de oră, se lasă la rece o
oră, se scoate și se lucrează pe o planșetă rece, în
cameră neîncălzită.
Aluaturile cu unt și untură nu se lucrează în bucătărie,
ci pe o masă în hol, unde nu este cald.
Astfel, grăsimea din compoziție se degradează și
alterează gustul cornulețelor sau al prăjiturilor.
Se împarte aluatul în mai multe bucăți egale, se întind
foi groase de 1 cm, se taie foile în rază și se pune
umplutura pe partea mai lată.
Se rulează spre interior, se așază cornulețele în tavă neunsă
și se coc la foc potrivit.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, apoi se micșorează
focul.
Cornulețele se umplu cu magium de prune peste care
s-a pus o lingură de rom și coajă rasă de lămîie.
Sînt bune numai reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.