Cornulețe cu Ulei și Untură



CORNULEȚE CU ULEI ȘI UNTURĂ


Ingrediente

- 100 g untură
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte rece
- drojdie de bere
- 1/2 praf de copt
- coajă de lămîie sau rom
- 500 g făină
- 10 nuci tocate
- gem de caise
- oțet


Mod de preparare

Se înmoaie untura, se freacă spumă, se adaugă treptat uleiul
și se continuă operația ca să se încorporeze bine, la fel se
procedează și cu laptele, apoi se pune drojdie de bere frecată
cu zahăr sau înmuiată în laptele cald.
Se stinge praful de copt cu o lingură de oțet și se pune peste
amestecul omogen.
Se parfumează cu o lingură de rom sau coajă rasă de lămîie,
se adaugă făina proaspăt cernută și se frămîntă un sfert de oră,
un aluat mai moale care se lasă la rece.
După o oră se scoate aluatul, se împarte în mai multe părți,
se întind foi groase de 1 cm și se taie în rază.
Se face o umplutură cu gem de caise și nuci tocate și se
umplu cornulețele, care se așază pe o tavă neunsă și se intrduc
în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Cînd cornulețele se desprind de pe tavă sînt aproape coapte
și se mai lasă în cuptor decît zece minute.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.
Se servesc numai reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.