Biscuiți Nisipoși



BISCUIȚI NISIPOȘI


Ingrediente

-  180 g unt
- 150 g zahăr
- 250 g făină
- 4 gălbenușuri fierte
- sare
- coajă de lămîie

Mod de preparare


Se cerne făina într-un castron adînc, se face o adîncitură
în care se pun gălbenușurile fierte și trecute prin mașina
de tocat sau pe răzătoare de sticlă, sare, untul topit, zahărul
dizolvat în 50 ml apă și coajă de lămîie.
Se amestecă toate, se frămîntă un aluat vîrtos, care se lasă
să se odihnească la rece două ore.
Se scoate, se întinde o foaie groasă de 2 cm, se taie
dreptunghiuri și se pun să se coacă pe o tavă neunsă, în
cuptorul fierbinte.
Se țin cu focul mare cinci minute, apoi se lasă pentru o
jumătate de oră la foc potrivit.
Se servesc pudrați cu zahăr farin, după ce s-au răcit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.