Poale-n Brîu Moldovenești la Cuptor



POALE-N BRÎU MOLDOVENEȘTI LA CUPTOR


Ingrediente

Pentru aluat

- 1 kg făină
- 4 gălbenușuri
- 3/4 litru lapte dulce
- drojdie de bere
- sare
- 1 pahar de zahăr
- coajă de lămîie

Pentru umplutură

- 1/2 kg brînză de vaci
- 100 g stafide
- 3 linguri de zahăr
- 3 ouă întregi
- 1 lingură de rom
- coajă de lămîie
- 2 linguri de unt


Mod de preparare

Se cerne făina într-un castron adînc, se face o adîncitură
în mijloc, unde se pun patru gălbenușuri, sare, coajă de
lămîie, o lingură de unt și puțin rom.
Se toarnă lapte cald în care s-a dizolvat zahărul și se
frămîntă un aluat potrivit, care se lasă din mînă după o
jumătate de oră de frămîntat.
Se acoperă castronul cu un prosop curat și se lasă pe
marginea plitei pînă cînd crește cu jumătate peste volumul
inițial.
Se întind foi mari, se taie pătrate cu latura de 5 - 6 cm și
se pune pe mijlocul fiecărui pătrat umplutură de brînză.
Umplutura se face astfel : se pune brînza în farfurie, se freacă
spumă cu trei ouă întregi și trei linguri de zahăr, se adaugă
stafidele spălate, care au stat zece minute cu o linguriță de
rom deasupra lor, și coajă de lămîie.
Cînd umplutura s-a pus pe pătratele de aluat, acestea se strîng,
unind colțurile deasupra umpluturii, și se așază într-o tavă unsă
cu unt să se coacă la foc potrivit.
Înainte de a se introduce în cuptor, plăcintele se ung cu ou sau
numai cu albuș bătut.
Se scot din cuptor cînd s-au rumenit, se presară cu zahăr tos
sau farin și se servesc calde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.