Plăcintă cu Carne



PLĂCINTĂ CU CARNE


Ingrediente

- 1 cană de ulei
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere
- 1 ou
- sare
- 400 g făină


Mod de preparare

Se amestecă la rece o cană de lapte dulce cu o cană de ulei.
Amestecul se omogenizează bătînt energic cu telul cinci
minute, se adaugă sare, drojdie de bere cît o nucă, înmuiată
în lapte cald un gălbenuș de ou și făină proaspătă cernută.
Se amestecă energic cu o furculiță ; aluatul nu se frămîntă.
Se lasă să dospească la rece o oră, după care se întinde pe o
planșetă presărată cu făină, se frămîntă ușor și se întinde în
patru părți egale.
Se întind foi care se umplu cu diferite umpluturi : de carne,
de ciuperci, de brînză sărată.
Umplutura se face din : carne tocată ( 500 g ), două cepe tocate,
1/2 ceașcă de ulei, sare, piper măcinat, mentă pisată.
Carnea se pune împreună cu ceapa să se înmoaie în ulei cald, se
lasă să scadă tot sosul lăsat de carne și se răcește pe marginea
plitei.
Se adaugă peste carne un ou crud, sare, piper măcinat și
mentă pisată.
Amestecul se omogenizează și se împarte în patru părți.
Se întinde umplutura pe foia de aluat, se rulează aluatul, se unge
ruloul cu albuș bătut și se așază într-o tavă mare, unsă cu ulei
și tapetată cu făină.
Plăcinta se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Se taie bucăți numai după ce s-a răcit un sfert de oră și se
servește caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.