Plăcintă cu Brînză în Amestec



PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru Aluat

- 1 cană de lapte dulce
- 1 cană de ulei
- drojdie de bere
- sare
- 1 ou
- 400 g de făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg brînză de vaci
- 100 g brînză sărată
- 1 ou
- coajă de lămîie


Mod de preparare

Se prepară aluatul ca în rețeta anterioară,  se lasă la rece
două ore și se pregătește umplutura : brînza de vaci se
freacă cu un gălbenuș de ou, se amestecă cu brînză sărată
trecută pe răzătoare sau ruptă bucăți mici, se omogenizează
și se parfumează cu coajă de lămîie.
Amestecul se împarte în patru.
Se scoate aluatul, se împarte în patru părți egale, se întind
foi, care se umplu cu amestecul de brînză.
Se rulează suluri foile de aluat, se ung cu albuș bătut și se
introduc în cuptor la foc potrivit.
Se scot atunci cînd plăcinta s-a rumenit.
Se lasă un sfert de oră să se răcească, după care se taie plăcinta
felii, se acoperă cu zahăr farin și se servește ca desert, cald sau rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.