Pască cu Orez



PASCĂ CU OREZ


Ingrediente

- 650 g aluat de cozonac
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de orez
- 1/2 baton de vanilie
- 100 g de stafide
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt


Mod de preparare


Aluatul de cozonac se lasă la dospit cît timp se
pregătește umplutura.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se clocotește cîteva minute cu apă caldă în care
s-a pus și sare, după care apa se aruncă și se umple
oala cu lapte dulce, nefiert.
Se fierbe orezul pînă cînd se poate consuma, se
lasă să se răcească puțin și se amestecă cu o cremă
obținută din : 5 gălbenușuri frecate spumă cu 4 linguri
de zahăr, vanilie și stafide, curățate și spălate.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă
tare, amestecînd ușor.
Cînd crema este omogenă, se toarnă peste orez,
se amestecă bine și se împarte în două.
În continuare se procedează ca la pasca cu brînză.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.