Pască cu Ciocolată



PASCĂ CU CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 500 g aluat de cozonac
- 4 ouă
- 1 pahar de lapte dulce
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 150 g de zahăr tos
- 100 g de ciocolată


Mod de preparare

Se folosesc forme mai mici decît la pasca cu orez, ciocolata fiind
mai puțin vîscoasă.
Se freacă ouăle întregi ( se oprește un gălbenuș pentru uns aluatul
deasupra ) cu zahărul tos un sfert de oră.
Peste crema obținută se pune făina cernută și se omogenizează, apoi
se adaugă laptele cald și cacaua cernută proaspăt.
Se lucrează pe foc mic, pentru că amestecul trebuie să se îngroașe.
Se amestecă cu o lingură de lemn în continuu, deoarece amestecul
fiind gros, se prinde imediat de pereții vasului.
Crema se parfumează cu rom sau cu vanilie și se amestecă încet
cu ciocolată topită în alt vas, omogenizînd amestecul pe foc.
Se ia cratița de pe foc cînd crema este groasă, se răcește zece minute,
se adaugă untul amestecînd încet ca să se topească bine și se lasă
să se răcească de tot.
Se împarte în două părți egale și se trece la pregătirea produsului :
se unge cratița cu unt, se înconjoară cu aluat de cozonac împletit
din fîșii, se toarnă jumătate din umplutură la mijlocul cratiței și
se unge aluatul cu gălbenuș.
Se introduce tava în cuptor ; aluatul fiind mai puțin decît la cozonac
va crește repede.
Se lasă focul mic un sfert de oră, apoi se coace la foc potrivit încă
o jumătate de oră.
Pasca este coaptă cînd aluatul a devenit rumen și strălucitor.
Se scoate și se coace restul de aluat ; cantitățile indicate sînt pentru
două păști.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.