Paleuri cu Nuci




PALEURI CU NUCI


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise



Mod de preparare

Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.