Mucenici Moldovenești



MUCENICI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 1 kg de aluat de cozonac
- 300 g nuci măcinate
- 1 cană miere de albine
- apă




Mod de preparare


Se lasă aluatul la dospit, timp în care se macină
nucile și se diluează mierea cu un pahar de apă
caldă.
Se fac mucenici, din aluat răsucit sul subțire cu
diametru de 1 cm, se prind de capete în formă de 8,
se pun într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină,
se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și, cît sînt calzi, se trec prin miere diluată
cu apă caldă și se tăvălesc prin nucă măcinată.
Mucenicii se servesc atît calzi, cît și reci, păstrați
în cameră curată și bine aerisită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.