Lichiu cu Aluat de Cozonac



LICHIU CU ALUAT DE COZONAC


Ingrediente

- 1/2 kg aluat de cozonac
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- 50 g stafide



Mod de preparare

Smîntîna se amestecă cu un ou bătut și o lingură de zahăr,
apoi se întinde deasupra unei foi de cozonac, pusă în
tavă mare, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Tava se introduce se introduce în cuptor după ce conținutul
se acoperă cu stafide alese și spălate.
Prăjitura se coace la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd se pune în tavă, aluatul trebuie să fie deja dospit.
Se răcește în tava în care s-a copt și se taie numai călduț,
nu cald sau fierbinte.
Se servește cu zahăr farin cernut deasupra sau cu smîntînă
îndulcită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.