Gogoși cu Smîntînă



GOGOȘI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- drojdie de bere
- 4 ouă
- 1 cană de ulei
- 1/4 kg zahăr



Mod de preparare

Se cerne făina și se lasă într-un castron adînc.
Se freacă spumă ouăle întregi cu 200 g zahăr
tos, se adaugă în cremă smîntîna, sarea necesară
și drojdia frecată cu o lingură de zahăr pînă cînd
devine fluidă.
Amestecul acesta se pune peste făină și se frămîntă
un sfert de oră un aluat potrivit, adăugînd treptat,
o ceșcuță de ulei.
Se pune aluatul la dospit și se lasă o oră.
Se pune restul uleiul într-o cratiță adîncă, se lasă să
se înfierbînte, apoi se fac gogoși și se prăjesc cîte încap
în vas, în ulei clocotit.
Gogoșile se fac cu un pahar sau tăiate cu lama unui
cuțit, în diferite forme geometrice.
Se presară cu zahăr și se servesc calde sau reci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.