Gogoși cu Lapte



GOGOȘI CU LAPTE


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- drojdie de bere
- coajă de lămîie
- 10 ouă
- 250 g zahăr tos
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de rom
- 300 ml lapte fierbinte
- 1 cană de ulei
- sare



Mod de preparare


Făina cernută se opărește cu lapte clocotit, amestecînd repede cu
o lingură de lemn ca să nu se facă cocoloașe.
Se răcește zece minute, apoi se frămîntă cu 10 gălbenușuri și
5 albușuri bătute spumă, cu zahărul dizolvat în puțin lapte cald,
trei linguri de unt cald și trei linguri de rom.
Aluatul nu curge, dar este moale.
În aluat se adaugă drojdia frecată cu o lingură de zahăr și o
jumătate linguriță de sare.
Se frămîntă o jumătate de oră, apoi se lasă la dospit, la cald.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi subțiri, se
pune pe jumătate din fiecare foaie de aluat umplutură de
dulceață de vișine sau marmeladă de caise, așezată într-o ordine
știută, se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie de aluat, se taie
în gura paharului gogoși, care se lasă pe o planșetă presărată
cu făină să mai stea cîteva minute, după care se prăjesc în ulei
fierbinte pe ambele părți, pînă cînd se rumenesc frumos.
Se servesc calde, presărate cu zahăr farin.
Fiecare gogoașă, trebuie să aibă la mijloc umplutură de dulceață
sau de marmeladă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.