Gogoșari în Oțet



GOGOȘARI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg gogoșari
- 1 conopidă
- 1/2 kg morcovi
- 6 litri de lichid
- 6 linguri de sare
- 4 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere
- frunze de vișin
- piper
- usturoi


Mod de preparare

Se spală gogoșarii, se așază în straturi cît mai strînse
într-un borcan de sticlă, alternîndu-i cu buchete de
conopidă și rondele de morcovi.
La mijlocul borcanului se pun frunze de vișin, iar
printre legume se pun căței de usturoi.
Se pune într-un vas mare 4 litri de apă și 2 litri de oțet,
 se lasă să clocotească cu șase linguri de sare și se
trage vasul de pe foc.
Se adaugă zahărul sau mierea de albine și boabele de
piper.
Se toarnă cîte puțin lichid fierbinte peste gogoșari, se
lasă borcanul acoperit pînă a doua zi și se leagă după
ce legumele s-au acoperit cu mult lichid.
Se păstrează în cămară la loc uscat și temperatură constantă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.