Gogonele



GOGONELE


Ingrediente

- 8 kg gogonele
- 1 kg morcovi
- 1 varză albă
- 1 conopidă
- țelină
- sare
- 2 rădăcini de hrean ( pentru un borcan de 10 litri )
- usturoi




Mod de preparare


Se aleg gogonele mari și sănătoase, pîrguite care se spală
și se pun într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se așază pe fundul borcanului frunze de țelină, boabe de
piper și căței de usturoi.
Se pun între legume buchețele de conopidă, rondele de morcov
și țelină și felii de varză albă.
Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate
folosi la toate murăturile.
Se curăță hreanul și se taie felii pe lung, se pun printre
gogonele și, cînd operația s-a terminat, se toarnă deasupra
saramura rece sau călduță, după ce a fost fiartă.
Borcanul se leagă a doua zi, cînd legumele au fost asigurate
cu destul lichid și saramura potrivită.
Pentru a se păstra mai bine, se pot adăuga în saramură 5 - 6
linguri de oțet și o lingură de zahăr.
Se păstrează borcanul, ca oricare altă conservă, în cămară
curată și bine aerisită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.