Gogonele Asortate



GOGONELE ASORTATE


Ingrediente

- 6 kg gogonele
- 2 țeline cu frunze
- 2 verze albe
- 1 conopidă
- 1 varză roșie
- 1 kg morcovi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin



Mod de preparare


Se spală legumele, se așază în straturi asortate, după
dorința fiecăreie gospodine, în borcan de sticlă
curat și uscat.
Țelinele, morcovii și conopida se spală, se taie felii
rotunde și se pun printre celelalte legume.
Varza roșie se pune tăiată în patru , răspîndită pe toată
suprafața borcanului.
Se adaugă frunze de țelină, usturoi, foi de dafin și boabe
piper care constituie conservante naturale, așezate la
fundul și la mijlocul borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a pus o greutate
deasupra legumelor, care să le țină acoperite cu lichid.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.