Ghebe Murate



GHEBE MURARE

Ingrediente

- 3 kg ghebe
- 1 litru apă
- 1 pahar de ulei
- 1 lingură de sare
- 1 cană de oțet
- piper boabe



Mod de preparare


Ghebele se spală în mai multe ape reci, se pun
acoperite cu apă caldă pe foc și se fierb zece
minute, după care se aruncă apa, și se spală în
alte ape reci.
Se pun într-un borcan de sticlă curat, se acoperă
cu lichid fiert și răcit, obținut din apă și oțet.
Se pune uleiul să dea în clocot cu lichidul, se
adaugă boabe de piper și se leagă borcanul cu
celofan pus în două.
Ghebele se servesc ca garnitură sau salată în
combinație cu alte legume murate sau simple,
stropite cu ulei și garnisite cu felii de ou fiert tare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.