Fursecuri Figaro



FURSECURI FIGARO


Ingrediente

Pentru aluat

- 150 g unt
- 200 g zahăr tos
- 2 gălbenușuri
- 350 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- sare
- coajă de lămîie

Pentru glazură

- 20 de nuci
- 4 linguri de marmeladă
- 75 g zahăr pudră
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un vas adînc.
Peste ea se pune untul înmuiat pe foc, un
praf de sare, coajă de lămîie, două gălbenușuri
și bicarbonatul stins cu o lingură de oțet.
Se frămîntă aluatul o jumătate de oră, pentru
a da posibilitatea aerului să pătrundă în
straturile lui și să-l facă pufos.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm și se pune
în tava neunsă, la foc tare.
Se coace doar pe jumătate, se scoate tava din
cuptor, se unge foaia de aluat cu marmeladă
de caise sau de prune și se acoperă cu o glazură
făcută din : patru albușuri bătute spumă împreună
cu nucile măcinate.
Amestecul se ține pe foc mic, amestecînd fără
întrerupere.
Se pune făina cernută peste albuș, cîte puțin, se
încorporează bătînd continuu, și se lasă să fiarbă
încet zece minute.
Amestecul se pune peste foaia de aluat, se continuă
coacerea la foc potrivit.
Se scoate tava din cuptor, se lasă un sfert de oră
să se răcească și se taie forme geometrice cu un
cuțit ascuțit și udat cu apă rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.