Ciuperci Marinate



CIUPERCI MARINATE


Ingrediente

- 3 kg ciuperci
- piper boabe
- 1 litru lichid
- 1 1/2 lingură de sare
- 1 pahar de ulei
- 3 linguri de oțet
- usturoi
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se separă de codițe și se spală
în mai multe ape.
Se pun într-un vas emailat, cu sare și un pahar de ulei.
Se fierb pe foc mic, să scadă în zeama lor.
Cînd nu mai au zeamă, ciupercile se pun într-un borcan
de 3 litri, se acoperă cu lichid fiert  și răcit și se leagă
borcanul cu celofan.
Ciupercile se pot pune și în borcane mici.
Lichidul se prepară dintr-un litru de apă și trei linguri de
oțet, în care se adaugă o lingură de sare, în afară de sarea
pusă peste ciuperci la început.
Borcanele, legate cu celofan pus în două, se pun în
cuptorul aragazului și se sterilizează o jumătate de oră.
Ciupercile se păstrează peste iarnă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.