Castraveți în Saramură



CASTAVEȚI ÎN SARAMURĂ


Ingrediente

- 8 kg castaveți ( pentru un borcan de sticlă de 10 litri )
- 2 țeline cu frunze cu tot
- frunze de vișin
- foi de dafin
- piper boabe
- usturoi



Mod de preparare


Se spală castraveții și se așază în straturi în borcanu
de sticlă spălat și uscat.
Între castraveți se pun rondele de țelină, iar pe fundul
borcanului se pun frunze de țelină, usturoi curățat și
piper boabe.
La mijlocul borcanului se pun două crenguțe de vișin
spălate bine, care dau un gust bun castraveților și
constituie și un conservant natural.
Se pun pe marginea vasului rondele de morcov și căței
de usturoi, după care se acoperă castraveții cu saramură
fierbinte, turnată cu un polonic și nu cu un vas mare.
Cînd saramura a acoperit legumele, se adaugă boabe de
piper și foi de dafin și se acoperă borcanul cu o farfurie.
Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajută la
răspîndirea căldurii în mod uniform pe toată suprafața
borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, cu celofan pus în două,
numai după ce s-a pus peste castraveți o greutate, care
să-i țină acoperiți cu lichid.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.