Ardei Gras Pentru Umplut



ARDEI GRAS PENTRU UMPLUT


Ingrediente

- 4 kg ardei gras
- 4 rădăcini de hrean
- sare
- mărar verde
- 3 linguri de ulei




Mod de preparare

Se spală ardeii, se decupează căpăcelele și se scurg cu gura în jos.
Se așază în straturi într-un borcan de sticlă spălat și uscat, se
acoperă cu saramura pregătită cu 40 g de sare la litru de apă rece.
Peste saramură se rade hrean și se pune un strat de ulei, care să
împiedice aerul să pătrundă la legume.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a umplut bine borcanul și
s-au pus deasupra legumelor scîndurele subțiri, așezate în cruce,
ca să țină legumele acoperite cu lichid tot timpul.
Cînd se folosesc ardeii, se scot și se țin în apă rece o oră, după
care se spală cu apă rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.