Ardei Capia în Oțet



ARDEI CAPIA ÎN OȚET


Ingrediente


- 7 kg ardei capia
- 5 litri apă
- 1 litru oțet
- 1/2 litru ulei
- 6 linguri de sare
- 1 căpățînă de usturoi
- 1 borcan de 10 litri de sticlă



Mod de preparare


Se spală ardeii, se pun să fiarbă pe rînd cîte cinci
minute în lichidul clocot.
Apa se amestecă cu oțetul și cu sarea, iar cînd
dă în clocot se pune uleiul.
Se micșorează focul, se iau zece ardei și se lasă
în lichid să fiarbă cinci minute, apoi se scot și se
pun într-un borcan curat.
Se lasă lichidul să se răcească și se pune peste ardei.
Se pun căței de usturoi printre ardei și se leagă
borcanul în aceeași zi.
Se păstrează la rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.