Vărzare



VĂRZARE


Ingrediente

- 1 varză albă mijlocie
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1/2 kg făină
- 1 cană de lapte
- drojdie de bere
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou


Mod de preparare


Faci un aluat de pîine din făină, sare, drojdie de bere
și lapte cald.
Frămînți bine un sfert de ceas, apoi împarți aluatul în
mai multe părți și întinzi foi, pe care pui umplutura de
varză călită : varza o toci mărunt, o freci cu sare, o speli
cu apă rece și o storci în mînă.
Toci ceapa și o pui să se călească împreună cu varza,
într-o ceașcă de ulei cald.
Lași să se înmoaie amîndouă și tragi cratița de pe foc.
Cînd amestecul se răcește, pui sare, un ou crud și puțin
piper măcinat.
Amesteci bine și pui umplutura pe foile de aluat, pe care le
strîngi ca pe poale în brîu, pui plăcintele în cuptorul bine
măturat, sau pe o tavă neunsă, și le coci trei sferturi de
ceas la foc potrivit.
Le scoți cînd s-au rumenit, le ungi cu smîntînă și le
servești calde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.