Turte la Tigaie



TURTE LA TIGAIE



Ingrediente








- 500 g făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
- drojdie 1 pliculeț de drojdie uscat, sau 1 cub de 25 g
- 200 - 300 g apă caldă




Mod de preparare


Se pune făina într-un castron adînc, amesteci drojdia
cu apa caldă și zahărul, și freci pînă se topește zahărul.
După aceea pui maiaua peste făină și faci un aluat,
amesteci pînă nu se mai ia de mîini aluatul, atunci este
gata.
Îl lași o jumătate de oră la dospit, acoperit cu un prosop
( ștergar ) curat.
După ce și-a dublat volumul, adică s-a dospit, aruncăm
cu făină pe masa de lucru, și începem să întindem
turtele aproximativ cît tigaia de pare, și grosimea de 1 cm.
Le punem în tigaie fără ulei sai untură, și le coacem.
Se poate servi cu brînza sau telemea proaspătă.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.