Poale-n Brîu cu Dovleac



POALE-N BRÎU CU DOVLEAC


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1/2 dovleac
- 1 ou
- sare
- drojdie de bere
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte dulce
- 1 pahar de smîntînă
- scorțișoară pisată


Mod de preparare

Faci un aluat din făina cernută, peste care ai pus sare,
drojdie de bere cît o jumătate de nucă înmuiată în
lapte cald și o cană de lapte dulce.
Aluatul îl ungi cu o lingură de unt și-l frămînți din nou,
îl lași să se odihnească la rece, îl frămînți din nou cu
restul de unt și-l lași din nou să se odihnească.
Treci dovleacul curățat de coajă pe răzătoare, pui să se
înmoaie pe foc moale și amesteci cu scorțișoară pisată.
Tai aluatul, întinzi mai multe foi, pui umplutura de
dovleac pe fiecare foaie de aluat, strîngi marginile ca pe
niște poale-n brîu și pui plăcintele pe vatra caldă, în
timp ce coci pîine.
Acoperi cu frunze de nuc, pui peste frunze spuză fierbinte
și scoți frunza numai cînd s-a ars.
Servești plăcintele calde, unse din belșug cu smîntînă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.