Poale-n Brîu Coapte pe Vatră



POALE-N BRÎU COAPTE PE VATRĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- sare
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere ( pentru aluat )
- 250 g brînză de vaci
- 100 g de brînză sărată
- 3 ouă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- coajă de lămîie ( pentru umplutură )



Mod de preparare


Cerni făina, pui puțină sare, adaugi drojdie de bere înmuiată
în lapte dulce și frămînți un aluat de pîine.
Pui la urmă o lingură de unt cald și mai frămînți cinci
minute, lași aluatul să se odihnească la rece cît faci umplutura.
Pui brînza de vaci într-un castron adînc, amesteci cu ouăle puse
pe rînd, pui și brînza sărată, adaugi coaja rasă de lămîieși
două linguri de smîntînă.
Tai din aluat bucăți pe care le întinzi foaie groasă de 1 cm, pui
deasupra umplutura de brînză, strîngi colțurile ca pe niște poale-n
brîu și pui plăcintele să se coacă pe vatra cuptorului unde coci pîine.
Le ungi cu smîntînă cînd s-au rumenit și le servești calde, rupte
bucăți și netăiate.
Sînt bune și reci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.