Plăcintă cu Brînză



PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1 pachet de unt
- sare
- 1 cană de lapte dulce
- 1 kg de brînză de vaci
- 10 ouă
- coajă de lămîie
- 1 cană de smîntînă


Mod de preparare


Faci un aluat franțuzesc din unt, un praf de sare și
o cană de lapte dulce.
Lucrezi aluatul din unt , făină, un praf de sare și o
cană de lapte dulce.
Lucrezi aluatul de mai multe ori, la frămîntat pui
jumatate din cantitatea de unt, cealaltă jumătate o
păstrezi ca să lucrezi aluatul.
Lași la rece un ceas, apoi scoți aluatul și-l întinzi
pe un planșeu.
Tai în două părți egale.
Ungi o tavă cu unt, pui o foaie și o acoperi cu
umplutură de brînză : 1 kg de brînză proaspătă de
vaci o amesteci cu o jumătate de cană de smîntînă,
pui coajă de lămîie rasă peste amestec și amesteci
încet cele zece ouă.
Umplutura o pui peste prima foaie de aluat, acoperi
cu foaia rămasă și dai plăcinta la cuptor pentru trei
sferturi de ceas.
Pui smîntîna peste plăcintă și mai coci un sfert de
ceas.
O lași să se răcorească și o tai felii mari, pe care le
servești calde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.