Palancă



PALANCĂ

Ingrediente

- 1/2 de mălai
- sare
- 1 l zeamă de dovleac caldă
- frunze de hrean
- 1/4 kg făină


Mod de preparare

Cerni mălaiul prin sită deasă și-l opărești cu
zeamă de dovleac.
Bați cu o lingură de lemn cîteva minute, ca să
amesteci bine mălaiul.
Lași să se îndulcească trei ceasuri bune, adaugi
făina cernută și ea, pui un praf de sare și bați din
nou aluatul.
Lași să mai stea o oră, pui în amestec bucăți de
dovleac copt sau fiert, iei o lingură mare și pui
aluat pe frunze de varză sau de hrean.
Pui frunzele în gura cuptorului cald, unde ai copt
pîine.
Acoperi cu altă frunză și lași să se coacă, cu jăratic
pus deasupra frunzei de hrean.
Cînd plăcinta este coaptă, scoți frunza de deasupra,
care s-a ars, rupi din plăcintă bucăți mari și servești imediat.
Palanca este plăcintă de toamnă sau de iarnă timpurie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.