Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Lichiu
LICHIU
Ingrediente
- 1/2 kg de făină
- sare
- drojdie de bere
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- 200 g de slănină
- 1 cană lapte dulce
- 1 lingură de mălai
Mod de preparare
Cerni făina și o pui într-un castron adînc, pui u praf de
sare și drojdie de bere cît o jumătate de nucă.
Frămînți cu lapte dulce un aluat tare de pîine, lași să se
odihnească o jumătate de ceas, la rece după care frămînți
din nou și iar la rece, cu bucăți mici de unt așezate peste cocă.
Scoți și frămînți din nou zece minute, ungi cu unt, împăturești
aluatul și întinzi o foaie de 2 cm grosime.
Toci slănina de casă, amesteci cu sare și cu două ouă crude,
pui peste foaia de aluat așezată pe lopata de pîine.
Cureți cuptorul, presari locul cu mălai, pui foaia de aluat să
se coacă direct pe vatră.
Astupi cuptorul cît timp se coace aluatul și scoți cînd s-a
rumenit.
Servești lichiul cald, tăiat felii mari.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.