Lichiu cu Mere Rase




LICHIU CU MERE RASE


Ingrediente

- Aluat de pîine
- 2 linguri de untură de porc sau unt
- 1 kg de mere
- 1 lingură de rom
- 2 linguri de must dulce
- scorțișoară pisată



Mod de preparare


Lucrezi aluatul ca pe un aluat franțuzesc, de două ori,
ungînd cu grăsime foaia și lăsînd la rece să se odihnească
cîte o jumătate de ceas.
Întinzi o foaie groasă de 2 cm, pui deasupra mere rase,
amestecate cu scorțișoară pisată, o lingură de rom și două
linguri de must dulce.
Acoperi merele cu altă foaie de aluat și pui să se coacă
în cuptorul în care ai făcut pîine.
Scoți cînd plăcinta s-a rumenit puțin.
Servești pătrate mari, tăiate cînd lichiul s-a răcit puțin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.