Lichiu cu Ceapă Călită



LICHIU CU CEAPĂ CĂLITĂ


Ingrediente


- Aluat de pîine
- 2 linguri untură de porc
- 1/2 kg ceapă
- 2 ouă crude
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Iei o bucată de aluat de pîine pe care-l frămînți de două
ori cu untură și-l lași să se odihnească la rece cîte o
jumătate de ceas.
Scoți aluatul, întinzi o foaie groasă de 2 cm și pui foaia
pe lopata de pîine.
Lași să stea la temperatura camerei.
Cureți ceapa și o toci mărunt, apoi o pui să se călească
în ulei fiarbinte.
Cînd ceapa devine sticloasă, tragi cratița de pe foc, lași
să se răcească ușor și amesteci cu două ouă crude, bine
bătute cu sare și piper măcinat.
Amestecul îl pui pe foaia de aluat, pui lopata în cuptorul
măturat și presărat cu mălai și lași să se coacă la foc mic.
Poți coace lichiul descoperit, sau îl acoperi cu altă foaie
de aluat.
Servești plăcinta caldă, tăiată felii mari.
Poți coace în cuptorul aragazului, procedeul rămînînd același.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.