Găluște de Cireșe



GĂLUȘTE DE CIREȘTE


Ingrediente

- 1/2 kg litru lapte dulce
- 1 pahar de făină
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 ouă
- 1/2 kg cireșe




Mod de preparare


Cureți cireșele de codițe și de sîmburi, speli și lași
fructele să stea cît pregătești aluatul.
Pui laptele pe foc și cînd clocotește, tragi cratița în
care fierbe și pui un pahar mare de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede cu o lingură de lemn, omogenizezi,
pui sare și scoți aluatul pe un planșeu.
Frămîntați cu unt înmuiat și două ouă crude, mai
pui făină dacă aluatul este prea moale și lași la rece.
După un ceas întinzi foaie groasă de 1 cm și tai
pătrate cu latura de 3 cm, pui cîte două cireșe pe
un colț lipești celălalt colț și pui găluște la fiert.
Scoți cînd se ridică deasupra apei.
Treci găluștele prin pesmet prăjit, amestecat cu zahăr
tos sau zaharină pentru cei bolnavi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.