Găluște de Cartofi cu Prune




GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE


Ingrediente

- 1/2 kg cartofi
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ou
- 1/2 kg prune
- 10 nuci tocate
- 1 ceașcă de lapte clocotit
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 kh pesmet
- 4 linguri de zahăr



Mod de preparare


Pregătești întîi pesmetul, pe care-l rumenești în unt topit
pe foc mic, amestecîndu-l cu zahăr tos.
Lași pesmetul deoparte și pregătești aluatul : fierbi
cartofii în coajă, îi cureți, îi treci prin mașina de tocat și-i
amesteci cu o ceșcuță de lapte clocotit.
Pui puțină sare, adaugi făina și un ou crud și frămînți un
aluat moale, pe care-l întinzi imediat în foaie groasă de
1 - 2 cm.
Tai pătrate, pui prune fără sîmburi, în care ai pus cîte un
miez de nucă.
Strîngi aluatul peste prune și pui găluștele să fiarbă în apă
care a clocotit pe foc mic.
Lași să se ridice deasupra aperi, scoți cu lingura de supă
și treci găluștele prin pesmet prăjit.
Servești desertul alături de pesmet prăjit.
Găluștele sunt bune calde, dar și reci.
Iarna faci găluștele acestea cu magium de prune în care
ai tocat mătunt nucile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.