Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Covrigei din Aluat de Pîine, cu Nucă
COVRIGEI DIN ALUAT DE PÎINE, CU NUCĂ
Ingrediente
- 1/2 kg de făină
- 1/2 linguriță de sare
- apă caldă
- drojdie de bere
- 2 linguri miere de albine
- 10 nuci tocate
Mod de preparare
Pregătești întîi aluatul : cerni făina, o pui într-un castron
adînc, pui sare și frămînți cu apă caldă un aluat obișnuit
de pîine.
În aluat pui drojdie cît o nucă desfăcută în lapte dulce.
Frămînți un sfert de ceas, ca să pătrundă aer mult în aluat,
apoi lași la dospit.
Cînd aluatul a crescut ușor, întinzi din bucăți mici de aluat
suluri lungi și subțiri, din care faci covrigei.
Pui covrigeii în apă clocotită, lași să se ridice deasupra apei
și îi scoți pe o farfurie după care ce au stat două minute
deasupra apei.
Pui covrigeii în tava unsă, pui tava la cuptor și coci o
jumătate de oră.
Scoți covrigeii, îi treci prin miere subțiată cu apă rece, apoi
îi tăvălești prin nucă pisată.
Servești covrigeii calzi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.