Covrigei din Aluat de Pîine, cu Nucă



COVRIGEI DIN ALUAT DE PÎINE, CU NUCĂ


Ingrediente

- 1/2 kg de făină
- 1/2 linguriță de sare
- apă caldă
- drojdie de bere
- 2 linguri miere de albine
- 10 nuci tocate



Mod de preparare


Pregătești întîi aluatul : cerni făina, o pui într-un castron
adînc, pui sare și frămînți cu apă caldă un aluat obișnuit
de pîine.
În aluat pui drojdie cît o nucă desfăcută în lapte dulce.
Frămînți un sfert de ceas, ca să pătrundă aer mult în aluat,
apoi lași la dospit.
Cînd aluatul a crescut ușor, întinzi din bucăți mici de aluat
suluri lungi și subțiri, din care faci covrigei.
Pui covrigeii în apă clocotită, lași să se ridice deasupra apei
și îi scoți pe o farfurie după care ce au stat două minute
deasupra apei.
Pui covrigeii în tava unsă, pui tava la cuptor și coci o
jumătate de oră.
Scoți covrigeii, îi treci prin miere subțiată cu apă rece, apoi
îi tăvălești prin nucă pisată.
Servești covrigeii calzi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.