Chifle de Brînză



CHIFLE DE BRÎNZĂ


Ingrediente

- 200 g brînză dulce
- 200 g unt
- 200 g făină
- sare
- 1 ou
- 2 linguri marmeladă de caise
- 4 nuci tocate



Mod de preparare


Înmoi untul pe foc moale și-l freci spumă, apoi îl
amesteci cu brînză de vaci.
Pui făina cernută în ploaie, pui sare și frămînți un
aluat tăricel, pe care-l lași la rece un înceas încheiat.
Scoți aluatul, întinzi o foaie groasă de 1 cm, tai cu
cuțitul pătrate și pui prăjiturile să se coacă în cuptor,
în tavă neunsă, la foc potrivit.
Scoți cîns s-au rumenit ușor, lași pe o farfurie și
pregătești umplutura : amesteci marmelada de caise
cu nuci tocate și un praf de vanilie.
Ungi prăjiturile cu marmeladă, pui pe o farfurie și
servești cînd s-au răcit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.