Vinete Umplute cu Carne



VINETE UMPLUTE CU CARNE


Ingrediente

- 6 vinete mijlocii
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinnat
- 1 lingură bulion  de roșii
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ou


Mod de preparare

Speli vinetele și le tai cozile, apoi le pui să fiarbă cinci minute,
în apă care clocotește.
În apă pui și o linguriță de sare.
Le scoți, le scobești la mijloc, și le lași să se scurgă.
Carnea o amesteci cu o ceapă tocată și o călești în ulei.
Tragi cratița de pe foc cînd amestecul nu mai are sos, răcești
și amesteci cu un ou crud.
Sărezi și piperezi după gust, pui o linguriță de bulion în amestec
și umpli vinetele.
Le așezi într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi cu apă caldă în
care ai desfăcut o linguriță de bulion de roșii și puțină sare și
fierbi la foc mic.
După o oră, pui deasupra un sos de făină, verdeața tocată și
potrivești de sare.
Scazi la cuptor douăzeci de minute și servești mînarea fierbinte,
acoperită cu smîntînă proaspătă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.