Știucă Umplută



ȘTIUCĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 știucă mare
- sare
- 3 linguri de unt
- 1 morcov
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 2 ouă
- 3 cartofi
- 1 ceașcă de lapte dulce
- patru ciuperci


Mod de preparare

Se curăță știuca, se înlătură capul, se desprinde pielea peștelui
de lîngă urechi, se trage cu atecție în jos, fără să se rupă.
Pielea se sărează și se lasă deoparte.
Carnea peștelui se scoate fără oase, se toacă mărunt, se
amestecă cu verdeață tocată, două gălbenușuri crude și cîteva
ciuperci spălate și tocate mărunt.
Amestecul obținut se pune într-un sos alb pregătit pe foc moale
din două linguri de unt, o lingură de făină și o ceașcă mare de lapte.
Sosul se lasă să se răcească, se sărează se piperează și se amestecă,
încorporînd încet, cu umplutura din carne de pește.
Se lasă să stea o oră, după care se umple pielea știucii, se coase
la cap, se așază astfel pregătită într-o formă de sticlă incasabilă,
înconjurată de felii de cartof, morcov și ceapă.
Se pune în formă și capul.
Se adaugă apă caldă și o lingură de unt, boabe de piper și sare și
se introduce forma în cuptor pentru o oră.
Se servește rece, tăiată felii, înconjurată de legume lîngă care
s-a făcut.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.