Știucă cu Maioneză



ȘTIUCĂ CU MAIONEZĂ


Ingrediente

- 1 știucă mare
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- piper
- oțet
- 1 lămîie
- mărar tocat
- 1 linguriță de muștar
- 1 cană de ulei
- salată verde



Mod de preparare


Se curăță cartofii și morcovii, se pun într-un vas adînc cu
apă cît să-i acopere, se adaugă sare, piper boabe și se fierb
o jumătate de oră la foc potrivit.
Știuca se curăță de solzi, se golește de intestine și se spală
cu apă rece.
Se păstrează întreagă.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară și se lasă să stea cît
fierb legumele.
Se pune în vas lîngă cartofi, se mai adaugă apă caldă, se
fierbe la foc moale 20 de minute, după care se scoate peștele
cu atenție ca să nu se rupă și se așază pe un platou.
Din două gălbenușuri, 1 linguriță de muștar și o cană de ulei
se pregătește o maioneză consistentă, care se acrește cu zeama
de la o jumătate de lămîie și se toarnă peste peștele fiert.
Peștele se ornează cu felii de ou fiert tare, felii din morcovi și
cartofi.
Platou se înconjoară de frunze verzi de salată cînd se servește
peștele la masă.
Printre feliile de morcovi și cartofi se pun felii subțiri de lămîie.
Se acoperă garnitură cu mărar verde tocat fin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.