Ștevie cu Unt



ȘTEVIE CU UNT


Ingrediente


- 1 kg ștevie
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se curăță ștevia de nervurile tari, se spală în mai multe
ape și se toacă mărunt.
Înmoi untul pe foc, tai ștevia șuvițe groase de 1 - 2 cm
și o înmoi în unt, amestecînd ca să nu se prindă.
Cînd ștevia s-a înmuiat, adaugi apă caldă și lași să fiarbă
încet.
După o jumătate de ceas, adaugi făina desfăcută în
lapte dulce și sarea necesară.
Tot acum pui și felii subțiri de lămîie, fără coajă și lași
mîncarea să scadă pînă cînd arată ca un piureu.
Servești mîncarea caldă, cu omlete sau cu garnitură de
resturi de carne trase în unt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.