Știucă cu Sos



ȘTIUCĂ CU SOS


Ingrediente

- 1 știucă mare
- 1 lămîie
- sare
- 4 fire de ceapă verde
- 1 lingură de făină
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de smîntînă
- verdeață tocată
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță știuca, se golește de intestine și se spală, apoi se
taie felii și se sărează.
Se lasă cu sarea pe ea cît timp se pregătește sosul astfel :
se toacă mărunt ceapa verde, se prăjește în ulei, se stinge
cu apă caldă în care s-a desfăcut o lingură de făină și o
linguriță de boia dulce de ardei.
Se fierbe acoperit un sfert de oră, apoi sosul se sărează și
se piperează după gust și se mai lasă să fiarbă acoperit un
sfert de oră.
Știuca se pune să fiarbă în apă caldă, cu sare și zeama de
la o jumătate de lămîie.
După zece minute de fierbere, se răstoarnă sosul peste știucă
și se mai lasă să fiarbă zece minute.
Se scoate peștele, se pune pe un platou, reconstituind din bucățile
tăiate, se stropește cu zeamă de lămîie, se acoperă cu un pahar
de smîntînă subțiată cu sos strecurat, se presară cu verdeață
tocată și se servește cu garnitură de cartofi fierți și stropiți cu unt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.