Scrumbii Sărate la Cuptor, cu Cartofi Fierți




SCRUMBII SĂRATE LA CUPTOR, CU CARTOFI FIERȚI


Ingrediente

- 3 scrumbii mijlocii
- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de unt
- piper măcinat
- sare



Mod de preparare

Scrumbiile se curăță, se golesc de intestine, li se înlătură
capul, apoi se pun la desărat în apă caldă pentru
cîteva ore.
Se scot, se curăță de aripioare și se taie felii groase.
Cartofii se fierb în coajă, se curăță cît sînt încă calzi, se
așază într-o formă de sticlă incasabilă în strat subțire.
Se pun apoi feliile de scrumbie și se acoperă cu alt strat
de felii de cartofi.
Smîntîna se sărează și se piperează după gust și se acoperă
cu ea cartofii.
Se introduce forma în cuptorul cald și se ține trei sferturi
de oră.
Mîncarea se servește caldă, direct din forma în care s-a
făcut, cu pîine proaspătă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.