Scrumbii cu Sos Englezesc



SCRUMBII CU SOS ENGLEZESC


Ingrediente

- 4 scrumbii mijlocii
- 1 pahar supă de zarzavat
- 1 lămîie
- 1 linguriță de amidon
- piper boabe
- sare
- 1 foaie de dafin



Mod de preparare


Se curăță peștele, se înlătură capul, se golește de intestine
și se spală cu apă rece.
Se așază într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat, sare
și boabe de piper, și se lasă să fiarbă la foc mic.
După 20 de minute se scot pe un platou și se acoperă cu
un sos englezesc, obținut astfel : se desface amidonul
într-o cană de supă de pește sau de zarzavat, se clocotește
cinci minute pe foc mic cu sare, o foaie de dafin și puțină
coajă de lămîie.
În sosul obținut se stoarce o lămîie și se servește imediat,
turnat deasupra scrumbiilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.