Scrumbii cu Ciuperci




SCRUMBII CU CIUPERCI


Ingrediente

- 3 scrumbii proaspete
- 250 g ciuperci
- verdeață tocată
- sare
- 1 lămîie
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- piper măcinat



Mod de preparare


Scrumbiile se curăță, se înlătură capul, se golesc de intestine
și se spală cu multă apă rece.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară, se lasă să stea cîteva
minute cu sarea pe ele.
Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun cu o lingură
de unt să scadă pe foc mic, împreună cu sare și piper măcinat.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un păhărel de vin
alb și verdeață tocată și se lasă să fiarbă acoperit.
Scrumbiile se prăjesc în unt, se scot și se așază pe un platou
adîncit.
Se stoarce deasupra lor zeama de la o lămîie și se servesc calde,
cu garnitură de ciuperci bine scăzute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.