Sarmale de Orez și Jumări Proaspete



SARMALE DE OREZ ȘI JUMĂRI PROASPETE


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 cepe
- mentă măcinată
- 1 lingură de bulion
- 100 g jumări proaspete
- 1 lingură untură de porc
- 1 varză murată
- 2 morcovi



Mod de preparare


Toci ceapa și o călești cu ulei fierbinte pînă cînd
devine sticloasă.
Pui în sosul de ceapă orezul ales și spălat și lași
să se aurească ușor.
Adaugi apă caldă ca să nu se ardă și lași să plesnească
bobul de orez.
Scoți într-un vas adînc, amesteci, jumări proaspete
tăiate mărunt, morcovi dați pe răzătoare, sare și o
linguriță de mentă pisată mărunt.
Din amestec faci sarmale învelite în foi de varză
murată, care a stat o oră n apă caldă.
Sarmalele le pui în cratiță cu pereți înalți cu apă caldă,
acoperite cu varză tocată și fierbi la foc mic două
ceasuri bune.
Scazi la cuptor și servești sarmale reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.