Sarmale Bătrînești



SARMALE BĂTRÎNEȘTI


Ingrediente

- 1 kg carne de porc fără os
- 1 ceașcă de păsat sau orez
- sare
- 3 cepe
- 3 linguri de untură de porc
- 1 varză murată
- 300 g slănină
- 100 g șorici
- piper măcinat
- 2 linguri de bulion


Mod de preparare


Alegi și cureți păsatul, îl lași în apă caldă să se înmoaie.
Toci trei cepe și le călești în trei linguri de untură
proaspătă de porc.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui păsatul peste ea și lași
să scadă.
Scoți în vas adînc și amesteci cu carnea de porc, proaspătă
sau afumată, tăiată cuburi mici cu lama unui cuțit ascuțit.
Peste amestec pui o lingură de bulion, sare și piper măcinat.
Varza o pui în apă rece și o lași o oră, apoi o desfaci în foi
și faci sarmale din amestecul bine frămîntat cu mîna.
Toci 300 g de slănină de porc și ungi cu ea pereți unei oale
de pămînt sau tuci.
La fundul oalei pui șoriciul tăiat fîșii, pui deasupra varza
acră tocată și pui peste sarmale.
Printre rîndurile de sarmale pui bucăți de slănină și șorici
cît îți place.
Peste sarmale pui varza tocată, acopri cu apă caldă și fierbi
la foc mic două ceasuri.
Scazi pe vatra focului sau în cuptor, cu o lingură de bulion
de roșii pusă peste sarmale o dată cu apa caldă.
Servești cu smîntînă, imediat ce le-ai scos din cuptor, și cu
mămăliguță caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.