Saramură de Crap




SARAMURĂ DE CRAP


Ingrediente

- 1 crap
- sare
- usturoi
- ardei iute
- 3 linguri de ulei


Mod de preparare


Se curăță peștele, se golește de intestine, se spală
și se crestează pe spate în trei-patru locuri.
Se sărează și se lasă să stea așa o jumătate de oră.
Se pune apoi pe grătar dublu sau pe o tablă groasă,
pe care s-a presărat sare.
Se frige la foc mic, se întoarce de mai multe ori
desprinzînd peștele cu lama unui cuțit ascuțit, care se
introduce sub pește cu multă atenție.
Cînd este fript peștele se pune într-o farfurie adîncă,
se acoperă cu multă apă caldă, în care s-a pus puțin
mujdei de usturoi și un ardei iute întreg.
Saramura se acoperă cu puțin ulei, apoi se servește
cu mămăliguță caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.