Șalău pe Tăiței




ȘALĂU PE TĂIȚEI


Ingrediente

- 1 kg pește
- 250 g tăiței
- 3 linguri de unt
- 1 cană de smîntînă
- sare
- piper



Mod de preparare

Se fierb tăițeii în apă cu sare o jumătate de oră, după
care se spală cu apă rece și se scurg.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu
unt, iar deasupra se așază șalăul curățat și tăiat felii
broase de 3 - 4 cm.
Peștele se sărează și se piperează după gust.
Peste pește se adaugă restul de unt, apoi se introduce
forma în cuptor, după ce s-a adăugat o ceașcă de
apă caldă.
Se ține forma în cuptor jumătate de oră, la foc potrivit,
apoi se adaugă smîntînă și se mai lasă un sfert de oră.
Se scoate cînd peștele este gata și se servește cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.